Cobi van Velzen

Functie: Associate voor coaching en consultancy.

Cobi is  op 13 september 1965 als nakomertje in Den Haag geboren. Inmiddels woont zij, met man en twee dochters weer in Den Haag
De rode draad in mijn loopbaan is analyseren, willen begrijpen. Na twijfel tussen studies als psychologie, Nederlands en scheikunde, heb ik voor de laatste gekozen. Na in Leiden te zijn afgestudeerd in analytische chemie, heb ik 7 jaar in een deels commerciële, deels leidinggevende functie gewerkt en te maken gehad met heel veel verschillende laboratoria. Overal een kijkje in de keuken nemen, de passie van klanten te zien voor de verschillende toepassingen van onze laboratorium apparatuur en meedenken met de klanten hoe je hun vakinhoudelijke uitdagingen het beste aan kon pakken vond ik erg leuk.

Via een sollicitatie procedure ben ik in contact gekomen met een werving- en consultancy bureau. Nog leuker dan de baan waarvoor ik solliciteerde, vond ik het vak van degene die mijn sollicitatie behandelde. Zo ben ik in het HR vak gerold. Eerst vooral werving en selectie, maar ook steeds meer gericht op het begeleiden van ontwikkeling van mensen en organisaties. De analyse van wat er nodig is in een organisatie, het begrijpen van de individuele (potentiële) medewerker en de mogelijkheden van de combinatie onderzoeken, dat is mijn drijfveer.

Ik geloof er absoluut in, dat een bedrijf alleen kan floreren als de medewerkers dat ook doen. Juist het gemeenschappelijke belang, de match tussen dat waar de organisatie voor staat en dat waar de medewerker in staat, daar ligt de kracht en de sleutel voor succes voor beide partijen!

Sinds 1998 heb ik dan ook de switch gemaakt naar dit vakgebied als extern en intern adviseur. Sinds ruim 10 jaar doe ik dat als zelfstandig adviseur. Heerlijk om mensen te helpen hun eigen talenten en drijfveren te vinden, maar ook hun minder sterke kanten te accepteren. Als je dan ook nog in de gelegenheid bent om dit, samen met een opdrachtgever te vertalen naar een organisatie waarin de kernwaarden en doelstellingen optimaal samengaan met ontwikkeling van bedrijf en medewerkers, dan ben ik helemaal in mijn element.

Samenwerken met People in Science geeft mij de mogelijkheid om al mijn ervaring op verschillende vlakken bijeen te brengen en toe te passen!

Ik geloof in eerlijkheid in combinatie met respect. Mijn benadering is nuchter, analytisch en praktisch, maar daarnaast speelt ook gevoel een belangrijke rol. Eigen verantwoordelijkheid nemen voor wat je doet en de keuzes die je maakt is voor mij een basis, maar ik zie het als persoonlijke missie om anderen daarbij te faciliteren.