Geertje Janssen

Functie: Partner en Sr. Consultant
E-mailadres: geertje@peopleinscience.nl
Mobiel: +31 (0) 6 10 524 483
Ik ben geboren op 27 April 1984 in Londen en opgegroeid in Amsterdam. Ik woon met mijn partner en twee dochters in Leiden.
“Als ik de kleinste bouwstenen van de wereld begrijp, wordt het grote geheel vast ook helderder”. Met deze gedachte ging ik in 2002 scheikunde studeren. Ik verdiepte me in de wereld van DNA, elektronenwolken en energie. Bij mijn diploma-uitreiking zei mijn studieleider: “Er zal wel een logica in dit curriculum zitten dat mij ontgaat’. Ik had veel vrijheid omdat in die tijd vrijwel niemand scheikunde studeerde en had daarom van alles wat gedaan: biochemie, kwantummechanica, wetenschapscommunicatie, cursussen Italiaans, een lab-stage in de VS een geschiedkundig onderzoek in het Teylers museum.

Na mijn Master promoveerde ik in de biofysische chemie aan de Universiteit van Leiden. Ik was de enige Nederlandse PhD-student in de onderzoeksgroep dus zag ook geen meerwaarde in verkassen naar het buitenland. Voor mijn onderzoek gebruikte ik vaste stof NMR om fotosynthese te bestuderen.

Tijdens het afronden van mijn proefschrift, best een hele bevalling, startte ik als consultant bij People in Science. Ik had nog altijd een brede interesse en recruitment leek de ideale manier om een kijkje te nemen bij verschillende bedrijven. Toen de recruitmentmarkt in 2012 instortte, werkte ik een jaar als business developer voor een Contract Research Organisatie en bezocht farmaceutische en chemische bedrijven in Europa. Ik had net mijn rijbewijs en ben nog altijd dankbaar dat ik alle businesstrips heelhuids heb doorstaan.

In mijn volgende baan werkte ik aan opdrachten voor overheidsinstanties zoals Rijkswaterstaat en Defensie. Ik maakte kennis met het vak van strategie consultant. Dit was interessant, maar ik miste de dynamiek en afwisseling van recruitment, de samenwerking met Lisette en werk doen wat mensen echt raakt.

Eind 2015 kwam ik terug bij People in Science – deze keer om te blijven. Ik deed de recruitmentopleiding aan de Hoge School voor Recruitment en ontwikkelde trainingen voor PhD’s en Postdocs om hen te helpen hun weg te vinden buiten de universiteit.

Ik vind het leuk en afwisselend om professionals en bedrijven te helpen om uit te blinken in hun vak en hun missie te realiseren. Ik ben ervan overtuigd dat plezier hebben in je werk essentieel is voor het behalen van waardevolle resultaten en dat het enthousiasme en de mind-set van medewerkers bepalen of een bedrijf succesvol is of niet. Hierbij definieer ik ‘succesvol’ als het realiseren van innovatie of producten die de wereld een beetje beter maken.