Onze werkwijze

Klaar voor wat nieuws? En heb je een achtergrond in de Biotechnologie, Life Sciences, Chemie of Farmacie? Dan kunnen wij je helpen!

In opdracht van diverse bedrijven matchen wij professionals met vacatures; daarnaast geven we advies aan werkzoekenden en MKB-bedrijven. Voor professionals zijn onze diensten gratis.
Hieronder lees je wat de toegevoegde waarde is om met ons te werken en wat je kunt verwachten.

Bij ons staat de kandidaat centraal, of beter gezegd: jij als professional. Op onze website staat het actuele vacatureaanbod. Je kunt daar reageren op een specifieke baan of open solliciteren door je in te inschrijven. Nieuwe sollicitaties bespreken we minimaal één keer per week; we nemen echt de tijd om je CV te bekijken, te brainstormen over de mogelijkheden en geven tips. We kijken verder dan de vacatures van het moment en de voor de hand liggende matches. Door ons uitgebreide netwerk kunnen we je in contact brengen met een groot aantal potentiële banen en werkgevers. Daarnaast helpen we je om aanknopingspunten te vinden met functies waarvan je eerst dacht dat het niets voor je zou zijn.

Wanneer we denken dat we op korte termijn iets voor je kunnen betekenen, nodigen we je uit voor een kennismaking.

Tijdens deze intake onderzoeken we samen met jou waar je kansen op de arbeidsmarkt liggen. Dit doen we in het licht van je persoonlijkheid, ervaring en ambities. Je kunt het kennismakingsgesprek ook zien als een inventarisatie van je carrièrekansen. Wij helpen je bij het maken van keuzes en geven je advies over je carrière. Dat doen wij op basis van onze jarenlange en uitgebreide ervaring binnen de laboratoriumwereld en de arbeidsbemiddeling. We hebben een groot netwerk dat we inzetten om voor jou de meest passende functie te vinden.

Na de intake schijven we een persoonlijk profiel wat je zelf nakijkt en eventueel aanvult. Zijn we het erover eens dat er een match is met één van onze vacatures, dan introduceren we je met je CV en profiel bij een werkgever. We zorgen ervoor dat je bij de juiste persoon terechtkomt en maken duidelijk waarom jij op deze vacature past.

Ben je via ons in een sollicitatieprocedure dan begeleiden we je gedurende het hele proces. We geven je bijvoorbeeld informatie over het bedrijf en je gesprekspartners. Helpen je bij het schijven van een goede motivatie, het voorbereiden van je gesprek, salaris-onderhandelingen enzovoort. Start je vervolgens in een nieuwe baan dan kun je altijd bij ons terecht voor vragen.
  • "People in Science to me was like no other recruitment agency. I felt like I have been given the attention and the time I deserve." Tulya, PhD Molecular Cell biology

  • "The feedback I have received on my CV was extremely useful."

  • "Je hebt me goed laten nadenken welke richting ik nou echt op wil en daarnaast ook inspiratie gegeven door het voorstellen van mogelijk functies."

  • "Met een fijn persoonlijk gesprek heb je me goed op weg geholpen. Het beviel me vooral dat je je goed kon inleven in mijn situatie" Arnault, PhD Bio-Farmaceutische wetenschappen"

  • "The meeting we had at the beginning of the process helped to highlight my wishes, strengths and weaknesses, which in return ensured a good match with me and a vacancy."

Lijkt het je wat? Schrijf je vandaag nog in of reageer op een vacature via onderstaande button! Al meer dan 4000 professionals gingen je voor!
Liever eerst persoonlijk kennismaken? Klik op de button hieronder en ontmoet ons op één van de events
Ben je een PhD of Postdoc en zoek je een baan buiten de universiteit kijk dan eens naar onze speciale PhD training.
Heb je nog vragen dan kan je altijd mailen naar info@peopleinscience.nl of ons bellen op nummer 0294-772700.