Lisette april 2016-min

Lisette Spoelder

Functie:
Directeur, eigenaar en oprichter.

Algemeen:
Lisette is op 11 juli 1962 geboren in Amsterdam en opgegroeid in Abcoude.

Carrière:
Van jongs af aan wilde ik de verpleging in. Ik wilde voor mensen zorgen. Ik heb die droom verwezenlijkt en heb15 jaar in de verpleging gewerkt.
Na jaren als Hoofdverpleegkundige van een verloskunde afdeling besloot ik over te stappen naar het bedrijfsleven en werd ik Vestigingsmananger bij Savaz, onderdeel van Randstad Gezondheidszorg.
Vervolgens ben ik bij FarmaSel gaan werken, een werving en selectie bureau voor de Farmaceutische Industrie, hier is mijn liefde voor de werving en selectie ontstaan.
Hier vond ik het “zorgen voor mensen” ook weer terug.
Ik wilde mijn commerciële talenten verder ontwikkelen en ben daarom overgestapt naar Beun- de Ronde, een bedrijf in mijn dorp wat laboratorium apparatuur verkoopt. Mijn taak was onder andere Diagnostica te vermarkten.
Daarnaast heb ik ook apparatuur verkocht en hierdoor is mijn interesse voor de mensen in deze branche gewekt. Ik vind het erg leuk om met mensen om te gaan en de grote mate aan kennis bij professionals binnen de science, gecombineerd met de no-nonsense instelling spreekt mij erg aan. Dat heeft me doen besluiten om een werving en selectie bureau op te zetten. Dat heb ik gedaan, eerst twee jaar samen met een partner (Compagnon, bureau voor de Human Resource branche) en vervolgens vanaf 1 januari 2009 voor mijzelf.

Normen en waarden:
"Kwaliteit, integriteit en mensgerichtheid zijn de belangrijkste voorwaarden voor een optimale zakelijke relatie en dat is wat ik wil uitstralen met People in Science. Daarnaast vind ik het belangrijk dat werk moet bijdragen aan een gelukkig leven. Dat is de reden dat ik me sterk maak voor een langdurig dienstverband, waarin mensen zich ten volle kunnen ontplooien."

Hobbies:
People in Science
Waterpolo (trainer / coach)
Hardlopen
Hond Sascha
Lezen
De zee (om langs te lopen en bij >18 C graden watertemperatuur om in te zwemmen)

Contact:
lisette@peopleinscience.nl
31 (0) 6 53 606 027

“Pleasure in the job puts perfection in the work”
Aristotoles (384-322 v. Chr.)
(Griekse criticus, filosoof, arts en zoöloog

Geertje-min

Geertje Janssen

Functie:
Consultant

Algemeen:
Geertje is geboren op 27 April 1984 in Londen en groeide op in Amsterdam. Ze woont met haar partner in Leiden en is moeder van twee dochters.

Carrière:
Als ik de kleinste bouwstenen van de wereld begrijp, wordt het grote geheel vast ook helderder. Met deze gedachte ging ik in 2002 scheikunde studeren. Ik dook in de wereld van DNA, elektronenwolken en energie. Bij mijn diploma uitreiking zei mijn studieleider: “Er zal wel een logica in dit curriculum zitten dat mij ontgaat”. Ik had van alles wat gedaan: biochemie, kwantum mechanica, wetenschapscommunicatie, cursussen Italiaans, een labstage in de VS maar ook geschiedkundig onderzoek in Teylers museum…

Na mijn Master promoveerde ik in de biofysische chemie aan de Universiteit van Leiden. Voor mijn onderzoek gebruikte ik vaste-stof NMR om fotosynthese te bestuderen. Tijdens het afronden van mijn proefschrift, best een hele bevalling, startte ik als consultant bij People in Science. Ik had nog altijd een brede interesse en recruitment leek de ideale manier om een kijkje te nemen bij verschillende sciencebedrijven. Ik werkte vervolgens als business developer voor een Contract Research Organisatie. Zodoende bezocht ik farmaceutische en chemische bedrijven in Europa. In een volgende baan werkte ik aan opdrachten voor overheidsinstanties zoals Rijkswaterstaat en Defensie en maakte kennis met het vak van strategie consultant.

Eind 2015 kwam ik terug bij People in Science. Ik vind het leuk en afwisselend om professionals en bedrijven te helpen om uit te blinken in hun vak en missie. Ik ben ervan overtuigd dat plezier hebben in je werk essentieel is voor het behalen van optimale resultaten. Ik zet mijn ervaring binnen de academische wereld en de commerciële sector dan ook graag in om bedrijven en professionals te helpen de perfecte match te vinden.

Contact:
geertje@peopleinscience.nl
31 (0) 6 10 524 483

 

This post is also available in: Engels